De EG Super Bikefit

Wij zetten je perfect op de fiets. Wij zijn gespecialiseerd in fietsergonomie. Heb jij klachten tijdens het fietsen of wil je je positie verbeteren en het uiterste uit jouw fiets halen? Informeer dan bij een van onze bikefitters naar de mogelijkheden. Of het nu een mtb, racefiets, triatlon fiets of trekking fiets is, het kan allemaal. Het maakt niet uit of je een splinternieuwe fiets hebt of een classic. Een goede positie op je fiets kan blessures voorkomen en het rijcomfort verhogen! Daarnaast  kijken we ook naar de juiste afstelling van de schoenplaatjes en naar een ideaal zadel op basis van de zitbotjes en lenigheid.

Bodyscan

Wij meten uw lichaamsmaten & verhoudingen.

Advies

Grondige advies over de fietskeuze op basis van meting en voorkeuren !

Op maat

We stellen uw fiets volledig op uw maten en wensen af.

In onze winkel maken we gebruik van de allerbeste apparatuur. Geen afwijking blijft onopgemerkt. Naast de digitale techniek beschikken we over meer dan 20 jaar praktijkervaring. Het vakmansoog van onze bikefitters zorgt dat er geen detail wordt gemist en dat jij met de grootste precisie perfect op de fiets wordt gezet. EG Super Bikefit is een combinatie van een statische EN een dynamische meting. Dit is zeker een aanrader voor de sportieve fietser die perfect op de fiets wil zitten. Maar ook de gevorderde fietser zal met deze bikefit de fietsprestaties kunnen verbeteren. De winst zit altijd in de details!

Wat is de EG Super Bikefit?

Met ons Body Scanning CRM systeem maken we eerst een driedimensionaal beeld van uw lichaam. Hierdoor hebben we dan een gedetailleerd profiel van uw lichaamsmaten en ergonomie. Deze meting is de basis van uw bikefitplan. Aansluitend neemt u plaats op uw fiets en gaat onze specialist een uitgebreide video-analyse maken met lasermeting. Zo kunnen we uw lichaamsergonomie combineren met uw fietsdynamiek. Een resultaat van deze meting is dat we bijvoorbeeld een schoenplaatcorrectie uitvoeren.

Zadelmeting

Een onderdeel van de Super Bikefit is de zitvlakmeting. Tijdens deze meting wordt de afstand tussen je zitbotjes en drukpunten opgemeten. Hierna bekijken we of je momenteel het juiste zadel hebt. Uiteraard adviseert onze zadelspecialist je graag over jouw ideale zadel. Erik Gorter Tweewielers biedt een ruim assortiment aan sportieve zadelmerken zoals SqLab, Prologo, Ere, Bontrager etc.

Voetanalyse

Je fietsschoenen zijn het belangrijkste contactpunt met je fiets. Perfect passende fietsschoenen met de juiste ondersteuning zijn daarom essentieel om comfortabel en optimaal te kunnen fietsen. Geen voet is echter hetzelfde: smalle voeten, brede voeten, hoge en lage wreef etc. Meestal wordt hier bij aanschaf niet goed op gelet en veroorzaken fietsschoenen klachten zoals tintelingen, slapende voet, drukpijn, branderig gevoel en beperken je fietsprestaties. Daarom voeren wij bij de EG Super Bikefit een voetanalyse uit.

Bij de voetanalyse wordt vooral gekeken naar de voetsoort en de voetstand. Daarnaast kijken we ook of er extra ondersteuning nodig is voor een beter contact met de schoen. Denk hierbij aan een voetzooltje van SqLab. Tenslotte gaan we schoenen passen op basis van de analyse van je voeten die jouw voeten de juiste steun en comfort geven. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de verschillende modellen, pasvormen en beschikbare kleuren. In onze winkel hebben we schoenen van o.a. Lake, Bontrager en Shimano.

Wat mag je verwachten van de EG Super Bikefit?

• Tijdsduur: ongeveer 2,5 uur
• Intake
• Statische meting
• Geometriebepaling
• Video-analyse (dynamische meting)
• Zadelmeting
• Voetanalyse
• Schoenplaatcorrectie
• Afstellen van de fiets
• Prijs: € 225,-

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor bikefitting?

LET OP ONZE TIJDELIJKE PRIJSVERLAGINGEN!

X
Call Now ButtonBel ons gerust!